Wakeboard

Foto: Karin Baptist
Foto: Karin Baptist
Foto: Karin Baptist
Foto: Karin Baptist
Foto: Karin Baptist
Foto: Karin Baptist

Zin om te wakeboarden?

Dat kan bij WSV Maurik, ook als je geen lid bent. Wij nodigen je graag uit om kennis te maken met het wakeboarden.
Wakeboarden is één van de snelst groeiende watersporten, een x-treme sport, te vergelijken met snowboarden, maar dan op het water. Een wakeboarder wordt door middel van een lijn aan de boot over het water getrokken. Als sport kent het wakeboarden vele tricks en obstacles.

Wakeboarden

Deze relatief jonge sport is ontstaan door met een surf plank achter een waterskiboot te surfen, men kwam er achter dat deze ook uitermate geschikt was om over de hekgolf van de boot(wake) te springen. Doel van de sport is om binnen een run zoveel mogelijk trucks te doen, hoe beter je deze uitvoert, hoe meer punten. Uiteraard speelt de moeilijkheidsgraad ook een belangrijke rol. Om zo ver te komen dat je een scala aan tricks kan, begin je eerst met over één hekgolf te springen “een one wake jump”. Van hieruit ga je telkens verder tot je over de 2 hekgolf komt “een wake to wake” en later om je as spinnen en over de kop gaan.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor niet-leden is 25,00 per 15 min. Skibonnen zijn te koop aan de bar. Wanneer er een boot beschikbaar is, geef je deze bon vervolgens aan de bootbestuurder af. Benodigd materiaal, zoals een zwemvest en het gebruik van een wakeboard zijn bij de prijs inbegrepen.

Lid worden van WSV Maurik als wakeboarder?

Je bent van harte welkom als lid. Het lidmaatschap heeft veel voordeel. Zo krijg je bijvoorbeeld een goedkoper tarief voor consumpties aan de bar en per ski-run betaal je geen 25,00 euro, maar het leden-tarief van 15,00 per run.

Het trainingsprogramma voor wakeboarden is op de vrijdagavond vanaf 18:00 uur.

Wil je meer weten over dit unieke trainingsprogramma, neem dan contact op met:
Mark Bloeme, tel: 06-12965292 of mail je naar markbloeme@hotmail.com of met Ton van Daalen, tel. 06-53416626, ton@vandaalenhouttechniek.nl.

Kijk voor de lidmaatschapstarieven op de pagina Lid worden.