WAKEBOARD

Zin om te wakeboarden?
Dat kan bij WSV Maurik: ook als je geen lid bent. Wij nodigen je graag uit om kennis te maken met het wakeboarden.

Wakeboarden is één van de snelst groeiende watersporten, een x-treme sport, te vergelijken met snowboarden, maar dan op het water. Een wakeboarder wordt door middel van een lijn aan de boot over het water getrokken. Als sport kent het wakeboarden vele tricks en obstacles.

Wakeboarden
Deze relatief jonge sport is ontstaan door met een surfplank achter een skiboot te surfen. Men kwam er achter dat deze ook uitermate geschikt was om over de hekgolf (wake) van de boot te springen. Doel van de sport is om binnen een run zoveel mogelijk tricks te doen. Hoe beter je deze uitvoert, hoe meer punten. Uiteraard speelt de moeilijkheidsgraad ook een belangrijke rol. Om zo ver te komen dat je een scala aan tricks kan, begin je eerst met over één hekgolf te springen “een one wake jump”. Van hieruit ga je telkens verder tot je over de 2 hekgolf komt “een wake to wake” en later om je as spinnen en over de kop gaan.

Wat zijn de kosten?
De prijs voor niet-leden is 35,00 per 15 min. Skibonnen zijn te koop aan de bar. Wanneer er een boot beschikbaar is, geef je deze bon vervolgens aan de bootbestuurder af. Benodigd materiaal, zoals een skivest en het gebruik van een wakeboard zijn bij de prijs inbegrepen.

Lid worden van WSV Maurik als wakeboarder?
Wanneer je lid bent van WSV Maurik krijg je een lager tarief voor je ‘run’ en krijg je een lager tarief aan de bar. Ga naar lid worden voor meer informatie hierover.

Wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via info@wsvmaurik.nl