Werkweekend eindigt spectaculair

Hoewel de opkomst beperkter was dan andere verplichte werkweekenden, was het succes er niet minder om.
Zaterdag, een redelijke dag die droog verliep met nagenoeg windstil weer, was een mooie dag om de staalconstructie van het nieuwe douchegebouw te plaatsen. Dezelfde middag hadden we nog pannenbier bij het bereiken van de hoogste top.
Parallel werd gewerkt aan het verplaatsen van de gastank. De gastank is verplaatst tot minimaal 1 meter uit de coniferen en wordt omheind met een hekwerk. De plaatsing voldoet nu ook de eis van de gemeente (Milieuvergunning).
Verder werden er door diverse leden activiteiten verricht om de accommodatie weer winterklaar te krijgen.
Bruut, maar wel spectaculair werd het werk in de zondagmiddag onderbroken door een flinke windhoos. Nadat Wijk bij Duurstede al getroffen was raasde de hoos pal over de steigers bij All Sport Resort in de richting van de stuw.
De klappen die te horen waren bleken afgerukte dekzeilen te zijn van enkele boten die aan de steigers lagen.
Op de bijgevoegde foto’s is te zien hoe een enorme hoeveelheid water wordt opgezogen. De windhoos haalde het NOS Journaal vanwege de forse schades die het natuurgeweld in Wijk bij Duurstede aanrichtte. Maarten van Peer filmde het voorbijrazen en is op zijn facebookpagina te bekijken. Meer foto’s van het werkweekend en de windhoos in het fotoalbum Werkweekend 2 en 3 november op onze facebookpagina.

Ruud Nieuwenhuis

werkweekend-kraan werkweekend Henri en Ed werkweekend-mannen van staal werkweekend-windhoos