Verslag Jeugdkamp 2013

Met de herfst in aantocht blikken we nog even terug op het weer zeer succesvol verlopen Jeugdkamp (19 t/m 22 juli jl.). Met het maximaal aantal deelnemers van 30 zat het kamp weer helemaal vol (we hebben zelfs een paar kinderen moeten teleurstellen, want vol=vol). Het weer was prachtig, de vrijwilligers hadden er veel zin in en de kinderen waren zoals altijd super enthousiast. Leuk om te zien dat er dit jaar veel nieuwe gezichten bij waren. Vriendjes en vriendinnetjes van deelnemers van vorig jaar of van onze eigen leden en kinderen die alleen kwamen, die nieuwe vriendjes en vriendinnetjes hebben gemaakt op het kamp zelf.
Jeugdkamp 2013 (8)web

Het programma begint, zoals het hoort bij een sportief kamp, vroeg, om 8.00 uur met z’n allen aan het ontbijt. Maar dan hebben er al een paar kinderen geblootvoet! Dan om 9.00 uur starten met de eerste skibeurten. Alle kinderen hebben succesvol gestaan aan de boom en/of de korte lijn en een groot aantal zelfs aan de lange lijn. Dit jaar was er veel enthousiasme om verschillende disciplines uit te proberen. Veel kinderen hebben geskied, gewakeboard en geblootvoet. Er zijn wel wat talentjes ontdekt, wie weet zien we die in de toekomst nog wel terug bij WSV Maurik. In ieder geval heeft de Vereniging er nu drie nieuwe jeugdleden bij!

Jeugdkamp 2013 (12)web

Tussen de middag lekker tosti’s eten dankzij de vrijwilligers in de keuken en na de lunch is er tijd voor (water)spelletjes. Zondags was het zo heet dat er spontaan een watergevecht ontstond waar niemand aan ontkwam. ’s Middags stapte de jeugd weer met onverminderd enthousiasme op de ski’s, maar ook de bank en de banaan zijn ’s middags ontzettend populair. Bijna net zo populair als de banaan en de bank waren de waterijsjes. Het fruit dat er was, was overigens ook zo op (maar misschien ligt dat meer aan de ouders…, “mama heeft gezegd dat als er fruit is dat we dat dan moeten eten”).
Jeugdkamp 2013 (12)web

’s Avonds samen eten en na het eten een kampvuur of spelletjes in de grote tent. De kinderen lijken de hele avond nog vol energie te zitten, maar zodra de jongste naar bed gaan, is het rustig op het slaapveld bij de tentjes. De kinderen zijn direct vertrokken om de volgende dag weer uitgeslapen het water op te gaan.
Jeugdkamp 2013 (29)web

Onze dank gaat uit naar de inzet van alle vrijwilligers, dankzij hen kijken we terug op het geslaagd kamp! We kijken er naar uit om volgend jaar weer een vol kamp te kunnen organiseren. Hopelijk kunnen we daarbij weer rekenen op de grote groep enthousiaste vrijwilligers en een paar extra trainers/drivers, zodat we er een nog mooier kamp van kunnen maken. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien, het eerste weekend van de zomervakantie
(18 t/m 21 juli 2014)!