Penningmeester op cursus bij Unit4

Zoals eerder gemeld is er een ander boekhoudpakket aangeschaft dat voor het grootste deel door Unit4 wordt gesponsord. Onze tegenprestatie is zoveel mogelijk reclame maken, dat doen we d.m.v. een reclamebord op ons terrein en een websitebanner.
Wanneer ik zie wat het pakket te bieden heeft, dan heb ik geen bezwaar om reclame voor Unit4 te maken.

Hoewel het een programma is met veel mogelijkheden en handige snufjes, dat vooral door accountants en grote bedrijfsboekhouders gebruikt wordt, geeft Unit4 speciaal voor penningmeesters van verenigingen een GRATIS starterscursus. Dinsdag was het zover, om 09.30 uur werd ik met twee andere penningmeesters bij Unit4 te Sliedrecht ontvangen in een groot en modern bedrijfsgebouw met een vergaderzalen, leslokalen en praktijkruimtes met tientallen computers.

Er werd uitleg gegeven over verschillende koppelingen en zoekfuncties, zo worden na facturering de posten automatisch geboekt en hoef je alleen maar na betaling aan te vinken dat de debiteur betaald heeft. Het is de bedoeling dat het programma zo ingericht wordt dat redelijk eenvoudig een opbrengst van een wedstrijd zichtbaar wordt, dat is werken met projecten.

De lunch was inbegrepen en van goede kwaliteit. Dat Unit4 ook zijn verenigingspakket aan de wensen van de gebruiker up to date wil houden, blijkt uit het feit dat Unit4 deze hele dag twee programmeurs aanwezig liet zijn om onze vragen en opmerkingen aan te horen, zodat ze hier in de toekomst eventueel rekening mee kunnen houden.

Na de hele dag een stortvloed van informatie gekregen te hebben was om 16.30 uur de cursus afgelopen en was ik een ervaring rijker.

Ton van der Giessen
certificaat cursus unit4