NL Doet groot succes!

Afgelopen zaterdag en zondag deed WSV Maurik voor de 2e maal mee met NL-doet.
Was het vorig jaar een hek langs de afrit, dit jaar gingen we voor het verharden van de toegangsweg.
Met een gehuurd minikraantje, vele kruiwagens en enthousiaste leden die hard meewerkten, is het traject gerealiseerd.

Zware stoepbanden met elk een gewicht van 80 kg zijn aan weerszijden van het pad geplaatst.
Met de hulp van stratenmaker Mitchel (schoonzoon van Sjoerd van Raak/echtgenoot van Lieselotte van Raak) werd zaterdag een belangrijke basis gelegd.
Het waren 2 dagen van schudden met de minikraan, sjouwen met stoepbanden en, ondanks de temperatuur, peentjes zweten.

Gelukkig was Jens Bonnema op de zondag aanwezig met de shovel, waarmee het sjouwen en kruien een stuk werd verlicht. De contouren van de weg zijn zichtbaar en volgende week zaterdag hopen we te kunnen beginnen met straten. Dit onder voorbehoud: er moet van de week nog een laag van het pad worden afgeschraapt om te kunnen straten.
Hopelijk lukt het de firma Harteman om dit komende week te doen.

Alle leden die het afgelopen weekend hun bijdrage hebben geleverd, heel hartelijk dank.

Ruud Nieuwenhuis
(Meer foto’s op onze facebookpagina.)

NL Doet 2013 - 17 maart 001klNL Doet 2013 - 17 maart 003klNL Doet 2013 - 17 maart 002klNL Doet 2013 - 17 maart 004kl