Handidag 2013 groot succes!

WSV Maurik organiseert jaarlijks een Open Dag voor gehandicapten. Deze dag, ook wel Handidag genoemd, vond plaats op zondag 11 augustus jl. en is fantastisch verlopen. Mede dankzij de enorme inzet van een grote groep vrijwilligers hebben we ca. 15 mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke waterskidag bezorgd.

logo-fondsgehandicaptensport kl
De voorbereidingen voor deze dag vergen de nodige inspanningen. Al in het vroege voorjaar wordt er contact gelegd met het Fonds Gehandicaptensport. Dankzij de per deelnemer toegezegde subsidie is het mogelijk geworden deze dag voor de deelnemers betaalbaar te houden. Ook heeft het Fonds subsidie verleend voor de aanschaf van een professionele zitski.

Naast vrijwilligers van onze vereniging kwam er ook hulp ‘van buiten’, waaronder Wim van Veldhuijsen en Mike Jonkman. Wim is geen onbekende in de Handi-watersport. Met zijn schat aan ervaring kon Wim als geen ander de deelnemers instructie geven. Mike liet eerder deze zomer al weten te willen helpen. Die hulp zette hij direct om in daden. Zo maakte hij voor deelnemers die meer stabiliteit nodig hebben, twee brede zitski’s van multiplex en bracht hij  een triplebar mee, zodat het voor een blinde deelnemer mogelijk werd te waterskiën.
instructie van wim van veldhuijsen mike jonkman Triplebar2

Om 09.00 uur waren al veel vrijwilligers bezig alles in gereedheid te brengen, de banaan en de band werden opgeblazen, de pakken, zwemvesten en ski’s op de steiger klaargelegd.
Er werd met twee boten gevaren. Rob van Tricht en Sjoerd van Raak lieten zien deskundige stuurmannen te zijn. Tijdens zo’n dag mag een rescueboot niet ontbreken. Mark Bloeme en Madelinde van der Giessen namen deze taak op zich.
rescueboot sjoerd rob

Om 09.45 uur kwamen de eerste deelnemers het terrein oprijden en om 10.00 uur lag de eerste deelnemer al in het water, startklaar.
Triplebar corné 11-08-2013 013 zitski
Dankzij het doorzettingsvermogen van deelnemers en vrijwilligers kon succes niet uitblijven. Peter Baars was de eerste op de zitski. Martijn van Dijk was al eens eerder op de Handidag geweest, zijn vorderingen waren merkbaar. Dit jaar lukte het hem om zonder hulp te waterskiën. Robert Kettelerij, die zeer slechtziend is, is het gelukt om met behulp van de Triplebar te waterskiën. Robert van Zijverden lukte het zelfs om op een echte slalomzitski aan de lange lijn te skiën. Johan Klarenbeek startte zonder veel moeite in een keer aan de boom. Alle deelnemers reageerden stuk voor stuk zeer enthousiast en bezorgden de vrijwilligers met enige regelmaat een “brok in de keel”-moment.
Deelnemers die er geen genoeg van konden krijgen, maakten aan het einde van de middag nog een vaartochtje op de band of de banaan.
hulp corne 2 willem-j
Grote waardering voor de vrijwilligers die met heel veel fysieke inspanning en altijd met een lach op het gezicht de deelnemers op de ski hebben gekregen en alle andere vrijwilligers die deze dag hebben mogelijk gemaakt.
De foto’s, die in een album op onze facebook-pagina zijn geplaatst, spreken boekdelen! Familie Zijverden, Kettelarij: hartelijk dank voor het toesturen van de foto’s.

Enkele reacties:

“’t was echt super leuk om gisteren bij jullie te zijn.” Jacob van Zijverden
“Inderdaad een geslaagde dag! Iedereen enorm bedankt.” Robert van Zijverden
“We willen de vereniging en alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun bijdrage aan een onvergetelijke dag voor Robert. Hij heeft echt iets moois om aan terug te denken.” Annie en Karel Kettelerij