E&A Youth Champs 2012: IT WAS GREAT!

Ruim twee weken na afloop van het EJK hebben we de balans opgemaakt. Met deze nieuwsbrief kijk ik graag even terug.

De belangrijkste conclusie:

DANKZIJ DE INZET VAN 50 VRIJWILLIGERS IS ER EEN GEWELDIG GOED GEORGANISEERD EN SUCCESVOL EVENEMENT NEERGEZET!

Deze groep van 50 mensen betroffen  leden van onze vereniging en ook een  flink aantal niet-leden die onze Vereniging een warm hart toedragen. We mogen met elkaar beretrots zijn op de geleverde prestatie waarover nog lang en in positieve zin zal worden nagepraat. Als dank voor alle inzet heeft het bestuur besloten alle vrijwilligers een gezellige middag of avond te aan te bieden met een hapje en drankje. Meer info volgt.

132 deelnemers zorgden voor topprestaties! Uitmuntende weersomstandigheden tijdens trainingen en voorrondes gecombineerd met een top class wedstrijdaccommodatie maakten dit mogelijk. Vele persoonlijke records als ook enkele Europese records zorgden voor grote tevredenheid bij velen.

Petje af trouwens voor de zeer gedisciplineerde deelnemers. Topsporters met discipline, ze moesten trainen en tijdens de wedstrijd pieken. Na de prijsuitreiking kwam in de feesttent de ontspanning en ontlading. Zij die er bij waren weten wat ik bedoel, het was fantastisch om mee te maken hoe die toppers uit hun dak gingen.

Een ploeg van maar liefst 16 officials zorgden dat de wedstrijd volgens schema’s en voorschriften verliep. De accommodatie die onze Vereniging aan deze mensen kon bieden om hun werk te doen is (bijna) top en leverden ook veel complimenten op. Punten van zorg waren het internet en de stroomvoorziening. Twee zaken die een volgende keer beter moeten worden georganiseerd.

Hoewel met de firma van de Valk het eindgesprek nog moet plaatsvinden is wel zeker dat dit bedrijf zonder twijfel als hoofdsponsor genoemd mag worden. Met de sponsering van kamers voor de meeste van de 16 officials en de donatie van drie forse tenten is door van de Valk een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het positieve resultaat van het evenement.

Vrijwel alle medegebruikers van het Eiland van Maurik hebben meegeleefd met de voorbereidingen en droegen het evenement een warm hart toe. De gemeente had een belangrijke bijdrage. De opening op dinsdagavond werd opgeluisterd met een ruime sortering aan broodjes en drankjes, terwijl er tijdens de voorbereidingen mede dankzij bemiddeling van de Gemeente zaken voor elkaar zijn gekomen.

Naast Van der Valk en de gemeente Buren waren er natuurlijk meer sponsors die het evenement mede mogelijk maakten door sponsoring van zaken in natura. De werkgroep heeft al deze bedrijven en instanties al schriftelijk bedankt !!

De werkgroep heeft in de maanden van de voorbereidingen een indrukwekkend aantal bedrijven benaderd om het EK financieel te sponsoren. De moeilijke economische omstandigheden zijn er regelmatig bijgehaald om de afwijzingen van onze verzoeken te beargumenteren.  Met de hulp van de kleine, maar belangrijke groep vaste sponsors hebben we het allemaal dus zelf moeten doen!

Het resultaat telt! Op sportief en organisatorisch gebied was het EJK 2012 een topper! Ook financieel is het evenement geslaagd. Het eindresultaat is helaas nog niet bekend, enkele forse posten zijn nog niet definitief. Onze penningmeester is tot half oktober op vakantie. Het bestuur verwachte met het EJK een goed  financieel resultaat neer te zetten, dat is gelukt! (De vakantie van de penningmeester heeft niets mat dat resultaat te maken). De eindafrekening zullen wij presenteren tijdens de najaars ALV.

Tenslotte, nog iets over het weer van de laatste zondag………., toch maar niet.

Op onze facebookpagina zijn vele foto’s (Hans den Dekker) te vinden, neem er de tijd voor, wees trots op onze gezamenlijke prestaties en geniet na.
Meer foto’s:
Photo’s sorted per day on Facebook
Photo’s by Hans den Dekker

Photo’s of the E&A Youth Champs Opening Ceremony on
Photo’s by Lex van der Let

Also on http://flic.kr/s/aHsjBAkrLf
Photo’s by René Luigies of Eusamed Publishing

More photo’s by René Luigies:
https://plus.google.com/photos/108890117009878475975/albums/5781002307507494481?banner=pwa or