HYDROFOILEN

Binnen onze vereniging kennen we sinds enkele jaren nog een 5e discipline: Hydrofoilen. Dit is een heel andere vorm van watersport dan we bij Waterski Vereniging Maurik gewend waren, maar is net zo spectaculair om naar te kijken als het waterskiën, wakeboarden, blootvoeten, springen etc.

Deze nog relatief jonge waterskivorm is ontstaan is uit het principe van de draagvleugelboot (begin 1900). In de jaren ’80 werd dit principe verder ontwikkeld tot een zitski. De eerste ‘air chair’, zoals we die nu kennen werd in 1990 verkocht.

Hydrofoilen ziet er spectaculair uit en hoewel geschikt voor jong en oud, vergt het veel oefening om tricks (front roll, back roll, air gainer, wakegainer, skidder)  te kunnen maken. Op Youtube vind je tal van filmpjes (zoek bijvoorbeeld maar eens op sky ski).

Voor hydrofoilen bestaan 2 soorten ski’s: de airchair en de skyski.
Beide ski’s bestaan uit een bord met een tower (stoeltje) en de foil (het zwaard met bladen). Het ‘zwaard’ en de bladen zijn vervaardigd van een hoogwaardig aluminium. De randen ervan snijden als een mes door het water. Hierdoor wordt de weerstand die de hydrofoil ondervindt minimaal.

Wil je kennismaken met hydrofoilen, neem contact op via info@wsvmaurik.nl