Barefoot

Het WSV Maurik Barefoot team
Foto: Marten Idema

Zin om Barefoot te skiën?

Dat kan bij WSV Maurik, ook als u geen lid bent. Wij nodigen u graag uit een keer uit om kennis te maken met het barefoot waterskiën. Barefoot waterskiën kan al vanaf jonge leeftijd. De vereniging heeft een enthousiaste groep skiërs die op vrijdagavond en/of zondagmorgen bij elkaar komen om te trainen.

Slalom

Bij het barefoot slalomskiën wordt, in tegenstelling tot de ‘klassieke’ slalom, niet om boeien geskied, maar tussen en over de hekgolven van de boot. De skiër scoort punten door binnen 15 seconden zoveel mogelijk hekgolfkruisingen te maken. Extra punten worden behaald wanneer de skiër de hekgolf kruist op één voet of door achteruit te skiën (hetzij op één of op twee voeten).

Figuren

Net als bij het klassieke figurenskiën bestaan er voor barefoot trick speciale figuren. De skiër krijgt tweemaal 15 seconden om daar zoveel mogelijk van te laten zien, inclusief draaien, sprongen en salto’s. Ook de verschillende manieren om te starten kunnen extra punten opleveren.

Schansspringen

Net als bij het klassiek schansspringen is het de bedoeling om zo ver mogelijk te springen. De schans die voor het springen wordt gebruikt is echter maar ongeveer 50 centimeter hoog.

 

Wat zijn de kosten?

De prijs voor niet-leden is 25,00 per 15 min. Skibonnen zijn te koop aan de bar. Wanneer er een boot beschikbaar is, geef je deze bon vervolgens aan de bootbestuurder af. Benodigd materiaal, zoals een speciale wetsuit zit bij de prijs inbegrepen.

Lid worden van WSV Maurik als barefoot waterskiër?

Je bent van harte welkom als lid. Het lidmaatschap heeft veel voordeel. Zo krijg je bijvoorbeeld een goedkoper tarief voor consumpties aan de bar en per ski-run betaal je geen 25,00 euro, maar het leden-tarief van 15,00 per run.

Het trainingsprogramma voor barefoot waterskiën is op de vrijdagavond vanaf 18:00 uur en zondagochtend vanaf 9:00 uur.
Deelname alleen de vrijdagavond of alleen de zondagochtend kan natuurlijk.

Het TP Barefoot Waterski vormt een leuke en enthousiaste groep skiers van verschillende niveaus die elkaar tips en training geven om samen de uitdaging van het skiën aan te gaan. Deelname aan TP Waterski betekent ook dat er kan worden deelgenomen aan speciale trainingsclinics.
Het materiaal (lijnen en wetsuit) worden in beginsel beschikbaar gesteld door de vereniging.

Wil je meer weten over dit unieke trainingsprogramma, neem dan contact op met:
Marcel Aartsen
, tel: 06-11402800 of mail naar orange.marcel@gmail.com.

Kijk voor de lidmaatschapstarieven op de pagina Lid worden.