Ruud Nieuwenhuis NWWB Vrijwilliger van het Jaar

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de NWWB, die gehouden werd op 4 juni jl. te Nieuwegein, heeft de NWWB bekendgemaakt dat Ruud Nieuwenhuis is gekozen tot “NWWB Vrijwilliger van het Jaar”.

Ruud werd in oktober 2011 door het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) van WSV Maurik genomineerd.
Ruud doet niet alleen vrijwilligerswerk voor WSV Maurik, maar ook voor de NWWB.
Voorbeelden van zijn activiteiten zijn:
–   het op orde houden van onze wateraccommodatie (baan en schans);
–   netwerken;
–   sponsorwerving;
–   homologatiewerk tijdens wedstrijden bij WSV Maurik en andere verenigingen;
–   bestuurslid van de Vereniging als ook in de Stichting van WSV Maurik.

De activiteiten van Ruud voor de waterskisport zijn zeer veel omvattend.
–   Ruud is een aanspreekpunt voor alle disciplines binnen onze vereniging voor onderwerpen
als homologatie, organisatie van wedstrijden, sponsorwerving, techniek en motivatie
van de vele vrijwilligers die nodig zijn om deze evenementen mogelijk te maken.
–   Ruud doet al ca. 25 jaar werk voor de WSV Maurik. Hiervan was hij 9 jaar voorzitter en hij
deed vele jaren overig bestuurswerk bij onze Vereniging en de Stichting.
–   Ruud is een belangrijke factor bij het slagen van (vernieuwende) projecten/activiteiten.

Voorbeelden hiervan zijn:
–   het trainingsprogramma TP-waterski;
–   de start van het “ Rookies”project;
–   de opwaardering van de verplichte werkdagen door invoering van een afkoopregelin;
–   lid van de nieuwbouwcommissie die 4 jaar geleden het nieuwe clubhuis wist te realiseren;
–   Ruud was de drijfveer achter het EK van 2009;
–   Ruud bevordert de saamhorigheid en brengt mensen met elkaar in contact;
–   Ruud is een echte netwerker en lobbyist;
–   zonder Ruud zou het organiseren van wedstrijden bij WSV Maurik bijna niet mogelijk zijn.

Als we een ander lid zouden willen nomineren, dan zou dat de vrouw van Ruud kunnen zijn (Gerda), die (wederom flink gemotiveerd door Ruud) ook heel veel tijd in onze vereniging steekt (bar en huishouding).
Ook zijn dochters heeft Ruud jaren lang kunnen motiveren om een hoofdrol te spelen binnen de Nederlandse waterskisport.

RUUD VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!!!

Ruud Nieuwenhuis ontvangt de oorkonde uit handen van de voorzitter van de NWWB, Robert Franklin de Vries