Handidag 2018

De zitski's
De traplift
Op ski's aan de boom
Met de zitski aan de korte lijn
Met de zitski aan de lange lijn
Genieten op het terras
Na afloop lekker eten
Organisator Ton van der Giessen

Handidag WSV Maurik, waterski dag voor mensen met een beperking.

 Ook dit jaar organiseert Waterskivereniging Maurik weer de handidag, dit jaar zal de 10e editie plaats vinden op zondag 5 augustus 2018. Dit evenement is een enorm gezellige en ieder jaar weer een druk bezochte waterski dag die met heel veel enthousiasme door WSV Maurik georganiseerd wordt.

De handidag is in principe een dag vullend programma waarbij ruimte voor twee skibeurten is, een ’s morgens en een in de middag. Tussen de skibeurten kan je op ons gezellig overdekte terras van een drankje en hapje genieten, elkaars ervaringen horen en elkaar aanmoedigen. Optioneel is om de dag af te sluiten met een gezellige barbecue waarbij uiteraard ook uw begeleider, familie of kennissen welkom zijn.

Wil je liever 1 keer skiën of kun je niet de gehele dag blijven? Geen probleem! Wil je dit dan vermelden bij je inschrijving?

In het clubhuis van WSV Maurik kan je genieten van een kop koffie, thee, frisdrank, bier, snacks en broodjes. Het terrein is rolstoel toegankelijk, beschikt over een invalidendouche en -toilet én een rolstoeltraplift naar het strand met de startsteigers.

Onze vrijwilligers weten met mensen met een beperking om te gaan. Eenmaal omgekleed op het startsteiger krijg je van onze bootbestuurder en waterski-instructeur instructies waarbij je lichamelijke mogelijkheden besproken wordt. De waterski-instructeur gaat met je mee het water in en helpt je bij het starten. Onze waterski-instructeurs zijn allemaal ervaren waterskiërs. Er is aangepast waterskimateriaal aanwezig. Een rescue boot vaart op kleine afstand mee. Tijdens het waterskiën is het dragen van een wetsuit en zwemvest verplicht, dat is op de vereniging aanwezig.

We willen om 10:00 met de eerste deelnemers starten, het is van belang dat de eerste deelnemers om 09:30 aanwezig zijn zodat er tijd is voor het omkleden. We varen met twee boten, om 10:00 starten we dus met twee deelnemers. Een skibeurt duurt ca 15 minuten.

Kenmerkend van de handidag is de ongedwongen sfeer, wij willen dan ook geen startrooster maken wie er aan de beurt is, we willen dat graag aan de deelnemers overlaten. Onze gastvrouw zal de hele dag het schema in de gaten houden en op het terras rondgaan of een van jullie zich voor de volgende skironde wil gaan omkleden.

WSV Maurik nodigt de deelnemers uit om deze dag samen met onze vrijwilligers met een barbecue af te sluiten, dat zal omstreeks 1700 á 1800 zijn. Uiteraard zijn ook jullie begeleiders en/of meegekomen vrienden en familie welkom. Ons terras en clubhuis zal de gehele avond open blijven.

De prijs voor een skibeurt is 8,- euro.  De barbecue kost 12,- euro excl. drankjes.

De kosten van deze dag kunnen we laag houden dankzij een bijdrage van;

Dubbelman Container Transporten, Lindos Shipping, Fonds Gehandicaptensport  en Rabobank West Betuwe.

Wat u moet meenemen is zwemkleding een handdoek en eventueel een vest of trui.

Wanneer er na het lezen van deze info nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met de organisator, Ton van der Giessen.

E-mail tonvandergiessen@gmail.com

Telefoon 06 53 14 58 58

Inschrijven gaat uitsluitend via het formulier hieronder.

Wij kijken nu al uit naar zondag 5 augustus aanstaande en jullie zijn van harte welkom tijdens de 10e editie van de Handidag van Waterski Vereniging Maurik.

 

Lindos Shipping BV

 

 

 

Het maximum aantal deelnemers is bereikt, u kunt nog wel inschrijven U wordt op de reservelijst geplaatst. Wanneer er afmeldingen of wijzigingen komen dan schuiven we de deelnemers van de reservelijst door. De organisator neemt contact met u op wanneer u van de reservelijst doorgeschoven wordt.

 

Voornaam:

Achternaam:

Adres: Huisnummer:

Postcode: Woonplaats:

Geboortedatum: -- M/V

Telefoonnummer:

E-mail:

Handicap:

Hoe bent u bij ons terecht gekomen?

Opmerking

MonnoMania heeft vorig jaar de handidag gefilmd.

Karin Baptist maakte van de Open Dag van 2014 een videoregistratie.


Foto’s van de Open Dagen kun je op facebook bekijken:
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2015
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2014
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2014 (Karin Baptist)
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2013
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2011

Lees hier de ervaringen van Carla Schaad, deelneemster Open Dag 2014
Lees hier de ervaringen van Wouter Sipma tijdens de Open Dag voor Gehandicapten in 2011