Handidag 2017

De zitski's
De traplift
Op ski's aan de boom
Met de zitski aan de korte lijn
Met de zitski aan de lange lijn
Genieten op het terras
Na afloop lekker eten
Organisator Ton van der Giessen

Ieder jaar organiseert WSV Maurik een Open Dag voor Gehandicapten. In 2017 wordt de ‘handidag’ gehouden op zondag 6 augustus.

Voor wie:
Als je een beperking hebt en je wilt proberen te waterskiën. Mis je een been of een arm, ja, zelfs als je twee benen mist, een dwarslaesie hebt of blind bent, kun je waterskiën. Een verstandelijke beperking hoeft geen bezwaar te zijn om te waterskiën.

Wanneer:
Zondag 6 augustus 2017 van 10:00 uur tot ca. 17:00 uur

Kosten:
Deelnemers aan de handidag vragen wij uitsluitend een vergoeding voor de brandstof. Dankzij een bijdrage van Rabobank West Betuwe en Fonds Gehandicaptensport kunnen wij de prijs laag houden, zo betaal je slechts € 8,00 per skibeurt van ca. 15 minuten.
Wetsuit, zwemvest en skimateriaal wordt door de vereniging gratis beschikbaar gesteld.
Wat u moet meenemen is zwemkleding, handdoek en eventueel een warm vest voor de avond.

                                              

De handidag is een enorm gezellige en ieder jaar weer een druk bezochte waterskidag die met heel veel enthousiasme door WSV Maurik georganiseerd wordt.

De handidag is in principe een dagvullend programma waarbij ruimte voor twee skibeurten is, een ’s morgens en een in de middag. Tussen de skibeurten kan je op ons gezellig overdekte terras van een drankje en hapje genieten, elkaars ervaringen horen en elkaar aanmoedigen. Optioneel is om de dag af te sluiten met een gezellige barbecue waarbij uiteraard ook uw begeleider, familie of kennissen welkom zijn.

We hebben er begrip voor wanneer je niet de hele dag kan blijven of slechts een skibeurt wil doen, we verzoeken je om dat bij inschrijving aan te geven.

WSV Maurik heeft een clubhuis waar koffie, thee, frisdrank, bier, snacks en broodjes verkrijgbaar zijn. Ons terrein en clubhuis is rolstoel toegankelijk, we hebben een invalidendouche en -toilet, een rolstoeltraplift naar het strand met de startsteigers.

Onze vrijwilligers weten met mensen met een beperking om te gaan. Eenmaal omgekleed op het startsteiger krijg je van onze bootbestuurder en zwembegeleider instructies waarbij je lichamelijke mogelijkheden besproken wordt. De zwembegeleider gaat met je mee het water in en helpt je bij het starten. Onze instructeurs zijn allemaal ervaren waterskiers. Er is aangepast waterskimateriaal aanwezig. Een rescueboot vaart op kleine afstand mee. Tijdens het waterskiën is het dragen van een wetsuit en zwemvest verplicht, dat is op de vereniging aanwezig.

We willen om 10:00 met de eerste deelnemers starten, het is van belang dat de eerste deelnemers ruimschoots voor 10:00 aanwezig zijn zodat er tijd is voor het omkleden. We varen met twee boten, om 10:00 starten we dus met twee deelnemers. Een skibeurt duurt ca 15 minuten.

Kenmerkend van de handidag is de ongedwongen sfeer, wij willen dan ook geen startrooster maken wie er aan de beurt is, we willen dat graag aan de deelnemers overlaten. Onze gastvrouw zal de hele dag het schema in de gaten houden en op het terras rondgaan of een van jullie zich voor de volgende skironde wil gaan omkleden.

WSV Maurik nodigt de deelnemers uit om deze dag samen met onze vrijwilligers met een barbecue af te sluiten, dat zal omstreeks 1700 a 1800 zijn. Uiteraard zijn ook jullie begeleiders en of meegekomen vrienden en familie welkom. Ons terras en clubhuis zal de gehele avond open blijven.

Wanneer er na het lezen van deze info nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met de organisator.
Ton van der Giessen, 06-53 14 58 58 tonvandergiessen@gmail.com

Het team van WSV Maurik wenst jullie een gezellige waterskidag.

Wegens overweldigende belangstelling is de inschrijving gesloten. U kunt zich nog wel inschrijven, u wordt dan op de wachtlijst geplaatst.

Wanneer er een afmelding komt dan vullen we die plaats op met deelnemers van de wachtlijst.

Voornaam:

Achternaam:

Adres: Huisnummer:

Postcode: Woonplaats:

Geboortedatum: -- M/V

Telefoonnummer:

E-mail:

Handicap:

Opmerking

 

Karin Baptist maakte van de Open Dag van 2014 een videoregistratie.

Foto’s van de Open Dagen kun je op facebook bekijken:
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2015
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2014
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2014 (Karin Baptist)
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2013
Foto’s Open Dag voor Gehandicapten 2011

Lees hier de ervaringen van Carla Schaad, deelneemster Open Dag 2014
Lees hier de ervaringen van Wouter Sipma tijdens de Open Dag voor Gehandicapten in 2011