NK Waterski te Handel

Wat was team WSV Maurik aanwezig op het NK dit jaar!
Met wel 8 TPK skiërs vertegenwoordigd in verschillende categorieën hebben we Maurik goed op de lijst kunnen zetten! Leuk dat de uitbreiding binnen het TPK ook leidt tot meer competitie en wedstrijd gevoel. Het geeft toch een heel ander gevoel om samen te trainen om een goed resultaat neer te zetten op een wedstrijd, maar vooral om elkaar als team aan te kunnen moedigen en te steunen! Dat was zeker het geval tijdens deze Nederlandse Kampioenschappen.
Ook de teleurstelling is namelijk soms groot, en de mentaal coaching is dan des te belangrijker. Ouders, familie en teamgenootjes die zorgen dat je op tijd bent, je gedachten op een rijtje zetten, technische puntjes op de startsteiger en je uit het water opwachten zijn onmisbaar bij een NK. En dat leidt tot mooie resultaten, waar we als team achter stonden! Daar ben ik al onwijs trots op!

Er is op hoog niveau geskied en dat maakt de prestaties des te leuker!
Zo heeft Maisa de titel van “Nederlands Kampioen Slalom Dames +35” op haar naam weten te zetten met een mooi resultaat op de 3@55/18.
Sven die 2x een tie-break wist te winnen pakte de 3de plaats met Tricks zowel bij de “Heren +35” als in de “Open klasse” en pakte hij nog een bronzen plak op het onderdeel “Slalom +35”.
Ook bij de jeugd stond WSV Maurik op het podium. Jasmijn pakte een 3de plek op het onderdeel “Slalom -14” met 2@52 en Isabel heeft met 1@52  een 2de plek veroverd gevold door Quinty die de bronzen medaille kreeg uitgereikt bij “Slalom -17”!
Evert had met een nieuw wedstrijd record 4@58/14 een 4de plek veroverd in de finale van de “Slalom Open” en met het podium in zicht stijgt de spanning. Gelukkig kon het voor hem en Mark de pret van het weekend niet drukken. Zelf heb ik daar geregeld moeite mee en ondanks dat ik tevreden was met mijn bronzen medaille op de “Slalom Open”, waarbij ik mijn wedstrijd record evenaarde en wat heel spannend was omdat de resultaten erg dicht bij elkaar lagen in de finale. Met tricks en jump kon ik tevreden zijn over de runs maar was ik teleurgesteld in het resultaat. Daar merk je wel aan dat je bij wedstrijden meer druk legt op de prestaties en de verwachtingen, want om je eerste baan niet uit te skiën, bij je eerste figuur in het water te liggen of om een sprong niet te kunnen landen geeft een falend gevoel. Daarom benader ik hierbij dat het zo goed is dat we op een punt zijn om als team deel te nemen aan deze wedstrijd. Het belang om ons als vereniging in te zetten voor het organiseren van wedstrijden is dan ook van groot belang voor de sport. Zo wordt de deelname van onze TPK skiërs gemotiveerd en kan er gewerkt worden aan wedstrijd ervaringen, prestatie druk, tegenvallers maar vooral het vullen van de medaille kast!

Ondanks dat je toch graag je allerbeste resultaat neer wilt zetten wat niet altijd lukt is dit toch een fantastisch rijtje met resultaten! En ik kijk uit om volgend jaar weer met een grotere groep naar de wedstrijden te gaan, want eerlijk is eerlijk het hoort toch wel echt bij deze heerlijke sport!

Met sportieve groet,
Fiona

Hier nog even alle mooie resultaten op een rij:

Ruud heeft met zijn drone de finale sprong van Freek School gefilmd.