TPK Clinics 2018

Al vroeg in het seizoen zijn er 2 weekenden georganiseerd om goed aan de techniek te werken voor de klassieke skiërs! Een grote groep geeft veel vraag en dus was er een speciale trick clinic begin mei en tijdens het reguliere weekend in juni een trainingsweekend voor het onderdeel slalom en springen.

Onze vertrouwde Belgische coach Coyote (Yves Saintiviteux), regerend wereld kampioen senioren >45 in het onderdeel Tricks, heeft ons weer veel geleerd tijdens deze altijd gezellige trick-clinic. 12 Skiërs op de startsteiger en ondanks dat sommige toch een slalombaantje hebben getrokken werd er veel gewerkt aan nieuwe tricks en wedstrijd parcourtjes! Wel 3 kandidaten die het voor het eerste aan durfde om in ‘de toeholds’ te staan, met de voet aan de lijn, hierdoor werd het helemaal een juichende training!

In juni hadden we een nieuwe coach op het schema staan Freek School, 5-voudig Nederlands kampioen overall. Zelf runt hij de Rooye Plas, een ski-school in Handel, en mede door zeer intensieve winter trainingen in Florida beheerst hij de techniek van het slalom tot in de puntjes. En die kan hij nog overbrengen ook!! Met maar liefst 20 deelnemers op de startsteiger was het een druk schema, maar zelfs zonder pauzes vond hij alle rust en plezier om ons de juiste houding aan te leren om zo optimaal mogelijk gebruikt te maken van de ski en de boot, wat juist zo belangrijk is. Zowel voor de beginnende als de gevorderde slalommer werd er persoonlijk advies gegeven, zo waren er  tips om de start op een slalomski wat makkelijker te maken maar ook tips om op een betere positie te komen bij de beroemde ‘0-boei’. En zijn bekende uitspraak “Rust is je redding” is zeer vaak de revue gepasseerd op deze dagen!

Naast het slalom kan hij ook onwijs goed lesgeven in het onderdeel springen, hij springt zelf ruim 45 meter en vind hierin zelf een grote passie. Deze techniek en kennis kunnen we goed gebruiken in de groep, want degene die over de schans gaan staan te popelen op goede tips om verder te komen. Zo is er met name in de jeugd groep veel animo om te leren springen!  Met ‘de lange-halve uitzwaai’ heeft hij een nieuwe techniek naar de club gebracht die de basis gaat vormen voor een professionele ‘hele uitzwaai’. Ook introduceerde hij het belang van het gebruik van ‘de Sling’, een band om je middel waar je je rechterarm doorheen hebt zitten zodat deze verbonden blijft met je lichaam. Dit zijn grote stappen voorwaarts in de algemene techniek van het onderdeel waar we de rest van het seizoen aan kunnen werken en puzzelen om dit te verbeteren bij de springen in Maurik!!

We hebben 2 fantastische weekenden gehad met vele blij gezichten, leuke recordjes, nieuwe ervaringen, positieve reactie en gezellige lunches!!! Nu nog een paar weekjes tot de NK om te werken aan al de tips die we hebben gekregen. Zeker voor herhaling vatbaar voor 2019, en alle skiërs heel veel dank voor jullie enthousiasme en sportiviteit!!!

Met sportieve groet,
Kees en Fiona