Open Dag voor Gehandicapten – handidag 2016

WSV Maurik organiseert jaarlijks een Open Dag voor gehandicapten. Deze dag, ook wel Handidag genoemd, vond plaats op zondag 24 juli jl. en is fantastisch verlopen. Mede dankzij de enorme inzet van een grote groep vrijwilligers hebben we ca. 20 mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke waterskidag bezorgd.

De voorbereidingen voor deze dag vergen de nodige inspanningen. Al in het vroege voorjaar wordt er contact gelegd met het Fonds Gehandicaptensport. Dankzij de per deelnemer toegezegde subsidie is het mogelijk geworden deze dag voor de deelnemers betaalbaar te houden.

Om 09.00 uur waren al veel vrijwilligers bezig alles in gereedheid te brengen, de pakken, zwemvesten en ski’s op de steiger klaargelegd.
Om 09.45 uur kwamen de eerste deelnemers het terrein oprijden en om 10.00 uur lag de eerste deelnemer al in het water, startklaar.

Het weer was perfect een mooie dag om te genieten op het water. Dankzij het doorzettingsvermogen van deelnemers en vrijwilligers kon succes niet uitblijven.

Alle deelnemers reageerden stuk voor stuk zeer enthousiast en bezorgden de vrijwilligers met enige regelmaat een fantastisch moment.
De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue. Er werd zelf een speech gegeven als bedankje voor alle goede zorgen van ons aan de deelnemers. Alle vrijwilligers toch een beetje verlegen van werden, aangezien wij dit met alle liefde doen, omdat ook wij dit een onwijs leuk en gezellige dag vinden.

Alle fotos zijn terug te bekijken op onze Facebook pagina.

Enkele reacties na afloop van de dag;

“Nogmaals mijn dank aan de organisatie dat zei dit allemaal hebben mogelijk gemaakt. Mijn vriendin Herma en ik hebben zeer genoten van de dag en natuurlijk ook de bbq.” Peter Vermeer

“Het was een leuke dag met perfect weer. Het was voor mijn de eerste keer, maar ook niet voor de laatste. Lekker genoten en aansluitend de BBQ ik heb een fijne dag gehad bedankt
allemaal.” Joost Bukkems

“We kwamen voor de tweede keer en we werden weer warm verwelkomd. Jullie herkende ons. Het waterskiën hebben we na een jaar niet verleerd en zelfs nu wat bij kunnen leren. Het is leuk om te doen. Dit is alleen mogelijk door jullie goed organisatie en locatie. Natuurlijk ook niet te vergeten de vrijwilligers met hun ervaring en enthousiasme. Weer een onvergetelijke dag gehad.
Dank jullie wel.” Klara Linnenbank