Zeskamp bij WSV Maurik

Flarden nevel trekken over de weilanden als ik op mijn fiets het dorp uitrijd richting Waterskicentrum Maurik. De wind biedt nog flink weerstand maar als we de weersvoorspelling mogen geloven dan wordt het een goeie dag voor een buitenactiviteit. Vandaag vindt op de club een zeskamp plaats, die op initiatief van Ruud Nieuwenhuis georganiseerd wordt.

Als ik arriveer zit een groep vrijwilligers, om de tafel in het clubgebouw, de spelen met bijbehorende spelregels door te spreken. Vriendelijk doch dringend word ik verzocht het pand te verlaten zodat ik maar niks meekrijg van die dingen die op stapel staan.

Om klokslag 10:00 uur wordt iedereen verzocht zich te verzamelen en Ruud geeft aan dat hij 5 teamcaptains zoekt. Degene die zich vrijwillig als teamcaptain hebben aangeboden mogen nu uit de overgebleven leden hun team samenstellen. Er komen 5 gemengde teams tot stand die ook qua leeftijd behoorlijk variëren. Iedereen is fanatiek en staat te trappelen om te kunnen beginnen.

Het met drie tonnen, vier balken en een touw bouwen van een vlot, om vervolgens op de schans een envelop te bemachtigen, vereiste nogal wat technisch inzicht. Het team van Mark moest hierbij het onderspit delven omdat hun vlot op de heenweg al uit elkaar viel.

Bij het touwtrekken kwam het aan op brute kracht. Het team van Sjoerd werd zwaar gedupeerd omdat Tim, toen de tegenstander bijna verslagen was, een rouw ei in zijn oog kreeg en de overwinning verkeken was. Blijkbaar had zijn vader nog een appeltje met hem te schillen.

Het eieren vangen op een surfplank, om ze daarna héél in een emmer water te deponeren, zorgde voor veel hilariteit. Het team van Marcel had een goede vangst maar na telling bleek dat er meer kapotte dan hele eieren in de emmer zaten. En die telden dus niet mee.

Voor het beantwoorden van een 10-tal vragen, waarbij ook externe bronnen mochten worden ingezet, kwam het met name aan op de kennis van de oudere leden. Er moest serieus nagedacht worden over de oprichtingsdatum van de club en wie daarbij betrokken waren.

Het team van Linda kreeg de meeste stemmen voor hun uitvoering van het WSV logo. Takjes, blaadjes, steentjes werden bij elkaar gezocht om het logo, dat uit een berg zand rees, te versieren. Heel creatief.

Maar het klapstuk was toch wel het skiën op een ronde schijf met een dienblad vol bekertjes water. Die kreeg de skiër op de stijger aangereikt en na het afleggen van het parkoers moest het daar weer worden ingeleverd. Voor het meten van de resterende waterhoeveelheid moest zelfs een maatbeker worden ingezet, zo dicht lag de uitslag bij elkaar. Uiteindelijk won het team van Sjoerd met de beste tijd.

Deze super gezellige en sportieve dag, waarbij het team van Linda als winnaar uit de bus kwam, werd afgesloten met een heerlijke barbecue en is zeker voor herhaling vatbaar.

Brigitte van Daalen

Alle foto’s zijn terug te bekijken op onze Facebookpagina