WSV Maurik trots op nieuwe Cape Reamol

Mede voor de handidag die wij elk jaar organiseren hebben wij een Cape Reamol aangeschaft, oftewel een harnas om het leren waterskiën makkelijker te maken.

Door de trekkracht gelijkmatig te verdelen, wordt de trekkracht met 50% verminderd.

We verlagen de trekkracht van de hoofdlijn naar het zwaartepunt van het lichaam.

Het wordt gemakkelijker om een juiste houding te krijgen en controle en balans te krijgen

Het sleepsysteem is uitgerust met een automatische snelontgrendeling.

Loslaten of het handvat loslaten wordt de ontgrendeling onmiddellijk vrijgegeven .

 

Wij hopen nu meer mensen en ook kinderen te kunnen laten kennismaken met onze mooie sport.

 

Meer informatie is te vinden op deze website.

 

 

 

Handidag door Mary Helings

Vanmorgen rond de klok van 10 uur kwamen ik en mijn vrouw aan bij waterskivereniging WSV Maurik om mee te doen aan het waterskiën voor mensen met een beperking. Deze info had ik uit ons ledenblad “Kort&Krachtig!” gehaald en dit leek mij echt interessant om te ontdekken of dit ook voor mij was weggelegd, ik mis namelijk mijn linker onderarm.
Toen we de auto geparkeerd hadden zagen we dat er al volop bedrijvigheid was op de steiger met vrijwilligers om alles in gereedheid te brengen.
We werden hartelijk ontvangen door Joan en haar twee assistentes Isabel en Jasmijn en even werd er gecheckt of ik op de lijst stond. We gingen op het terras zitten met prachtig uitzicht op het water waar het allemaal te doen was en onder het genot van een kopje koffie met zelf gebakken koek zagen we dat de eerste mensen met beperking al geïnstrueerd werden over het waterskiën.
Daar maakten we ook kennis met de man die dit mogelijk maakte en dat was Ton van der Giessen. Vol enthousiasme vertelde hij ons hoe deze dag ooit tot stand gekomen was met het mooie resultaat dat het volgend jaar voor de tiende keer georganiseerd zou worden. Er zijn diversen mensen met een andere beperking zoals Blind zijn, een Dwarslaesie hebben, Spasme hebben en een Been of arm amputatie.


Iedereen komt aan bod en door de vele echt vriendelijke vrijwilligers worden we allemaal goed begeleid. Niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers die mee op de boot willen worden allemaal goed aan boord geholpen om het van dichtbij mee te maken.

Toen ik aan de beurt was kreeg ik twee ski’s aan en ging ik onder begeleiding van Gunther langs de boot aan een buis hangen die ongeveer twee meter van de boot afhangt en een meter boven het water hing. Na vier keer proberen om te gaan staan om zelf te skiën, wat niet lukte werd er besloten om de skistoel te water te laten en dat ging wel goed. Het was met een arm wel zwaar maar met wat ondersteuning kon ik toch een rondje maken en het laatste stukje kon ik alleen. Toen iedereen geweest was hadden we pauze en konden we iets gaan eten en drinken en even elkaars ervaringen uitwisselen wat natuurlijk ook mooi is want ieder komt met zijn eigen beperking andere obstakels tegen. Na het eten werd er ook even aandacht gevraagd voor de sponsors en dat waren de Rabobank “West Betuwe” en het “Fonds gehandicaptensport”, ze werden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Daarna startte de tweede ronde en mocht ik eerst met een lijntje van twee meter aan de stang langs de boot het even proberen en toen dat goed ging kwam de lange lijn voor de dag. Deze was ongeveer 18 meter lang en dat was geweldig zoals je dan achter de boot in de golven danst, ook daar ging het een paar keer mis en dan werd er weer onder begeleiding gestart en als het dan weer goed ging liet Gunther weer los en kon ik weer even alleen genieten. Het geeft echt een kick en zeker als je zelf niet verwacht had dat je dit ook kan met een arm. Wel met een skistoel, maar toch.
Daarna weer even omkleden en wachten want er kwam nog een toetje aan en dat was een rondje op de banaan die tevoorschijn getoverd werd en ook deze rit werd geweldig.
Wat ik op vakantie in het buitenland niet durfde i.v.m. mijn beperking kon ik er hier echt voor gaan want er gingen immers twee begeleiders mee op de banaan dus dat geeft je gewoon een veilig gevoel. Na een rondje waar we er twee keer afgingen was het genoeg voor mij en mijn arm en kon ik voldaan gaan douchen.
Nadat iedereen die durfde of nog wilde geweest was werd er ook nog gebarbecued en omdat het de hele dag al mooi weer was zaten we allemaal buiten en het smaakte voortreffelijk. Rond kwart over zeven hebben we afscheid genomen van alle vrijwilligers met de belofte dat we volgend jaar terug komen want dit is een geweldig evenement op een prachtige locatie. Heb ook met Ton afgesproken dat als ik volgend jaar weer meedoe Ton gaat proberen om een speciaal harnas uit Groningen te laten komen dat is bestemd voor mensen met een arm om te waterskiën. Dat lijkt mij geweldig want dan ontlast ik niet alleen mijn rechterarm maar ga ik er ook voor om echt te gaan waterskiën.

Nogmaals veel dank aan de vrijwilligers van WSV Maurik voor het tot stand brengen van deze dag.

Mary Helings
Verzendhuis KMK

NK Wakeboard Boat 2016

Het was vrij last minute, maar wij hebben dit jaar het NK mogen organiseren voor het wakeboarden.
1 ding staat dan vast en dat is dat het erg druk is op de vereniging. Het is fantastisch om te zien hoe alle riders van Nederland de beste, mooiste tricks uit de kast halen om de felbegeerde 1e plaats te behalen.

Er waren meer dan 20 deelnemers en dat allemaal op 1 dag en dat hebben we gemerkt.
Het barpersoneel heeft het goed druk gehad, want jammer genoeg was het weer deed niet zijn best. Er stond een fris windje, maar dat maakte de pret er niet minder om.

De boot (koekiemonster 😉 ) kwam uit België. Het was fantastisch om deze boot voor de wedstrijd bij ons te hebben.
Alle foto’s zijn hier terug te bekijken.

Orange Open Barefoot Battle 2016

Het is nu al een vast gegeven dat ‘Orange Open’ bij WSV Maurik in het 1e weekend van September is en dat blijkt wel aan de deelnemers aan deze internationale barefoot wedstrijd.
Vanuit Zweden, Finland, Duitsland, België en Zwitserland kwamen de barefooters naar Maurik.

Het begon vrijdagavond met een barbecue voor alle deelnemers met aansluitend een feest.
Toen het eenmaal donker werd begonnen we met het spectaculaire nachtspringen.
Schansspringen is sowieso al fantastisch om te zien, maar nu werd dit gedaan in het donker. De schans werd wel verlicht.
Na dit spektakel begon de band weer verder te spelen en was het een mooi feest op het strand.

De dag erna begonnen we eind ochtend met slalom en tricks. Er werden mooie persoonlijke records gemaakt. Dat is zo mooi om mee te maken als iemand op ‘ons’ water een nieuw record weet te behalen. Ook al is het een wedstrijd iedereen leeft altijd ermee met de andere deelnemers.
In de avond gingen we met alle deelnemers eten bij EVM19.

Zondag werd de finale geskied en de prijsuitreiking gehouden.

Het was een vrij nat, maar super gezellig weekend.
Volgend jaar staat Orange Open weer op de agenda.

Finale Rookie tour bij WSV Maurik

De NWWB heeft weer de rookie wedstrijden georganiseerd.
Dit houdt in dat alle leden van de bond kunnen deelnemen aan de wedstrijd zonder alle officiële regels, het is voor skiërs van alle leeftijden en elk niveau. Jong tot oud, je skiet in je eigen leeftijdscategorie.
Dit is een leuke manier om kennis te maken met de wedstrijden.

Zoals de titel al zegt het was een tour. Deze wedstrijden zijn bij verschillende verenigingen in Nederland geweest en wij mochten de finale organiseren.
Het was heel de week al heerlijk weer en gelukkig was dat ook op de wedstrijddag.
Iedereen was vroeg aanwezig en maakte zich klaar voor de wedstrijd.
Rond 10:00 uur ging de 1e deelnemer door de slalombaan. Na de lunch begonnen we aan de volgende discipline tricks. Rond 19:00 uur sloten we de dag af met de prijsuitreiking.

Het was een prachtige dag en wij hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

Alle foto’s van deze dag zijn terug te bekijken op onze facebookpagina.
Klik hier om rechtstreeks naar de foto’s te gaan.

Open Dag voor Gehandicapten – handidag 2016

WSV Maurik organiseert jaarlijks een Open Dag voor gehandicapten. Deze dag, ook wel Handidag genoemd, vond plaats op zondag 24 juli jl. en is fantastisch verlopen. Mede dankzij de enorme inzet van een grote groep vrijwilligers hebben we ca. 20 mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke waterskidag bezorgd.

De voorbereidingen voor deze dag vergen de nodige inspanningen. Al in het vroege voorjaar wordt er contact gelegd met het Fonds Gehandicaptensport. Dankzij de per deelnemer toegezegde subsidie is het mogelijk geworden deze dag voor de deelnemers betaalbaar te houden.

Om 09.00 uur waren al veel vrijwilligers bezig alles in gereedheid te brengen, de pakken, zwemvesten en ski’s op de steiger klaargelegd.
Om 09.45 uur kwamen de eerste deelnemers het terrein oprijden en om 10.00 uur lag de eerste deelnemer al in het water, startklaar.

Het weer was perfect een mooie dag om te genieten op het water. Dankzij het doorzettingsvermogen van deelnemers en vrijwilligers kon succes niet uitblijven.

Alle deelnemers reageerden stuk voor stuk zeer enthousiast en bezorgden de vrijwilligers met enige regelmaat een fantastisch moment.
De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue. Er werd zelf een speech gegeven als bedankje voor alle goede zorgen van ons aan de deelnemers. Alle vrijwilligers toch een beetje verlegen van werden, aangezien wij dit met alle liefde doen, omdat ook wij dit een onwijs leuk en gezellige dag vinden.

Alle fotos zijn terug te bekijken op onze Facebook pagina.

Enkele reacties na afloop van de dag;

“Nogmaals mijn dank aan de organisatie dat zei dit allemaal hebben mogelijk gemaakt. Mijn vriendin Herma en ik hebben zeer genoten van de dag en natuurlijk ook de bbq.” Peter Vermeer

“Het was een leuke dag met perfect weer. Het was voor mijn de eerste keer, maar ook niet voor de laatste. Lekker genoten en aansluitend de BBQ ik heb een fijne dag gehad bedankt
allemaal.” Joost Bukkems

“We kwamen voor de tweede keer en we werden weer warm verwelkomd. Jullie herkende ons. Het waterskiën hebben we na een jaar niet verleerd en zelfs nu wat bij kunnen leren. Het is leuk om te doen. Dit is alleen mogelijk door jullie goed organisatie en locatie. Natuurlijk ook niet te vergeten de vrijwilligers met hun ervaring en enthousiasme. Weer een onvergetelijke dag gehad.
Dank jullie wel.” Klara Linnenbank

Zeskamp bij WSV Maurik

Flarden nevel trekken over de weilanden als ik op mijn fiets het dorp uitrijd richting Waterskicentrum Maurik. De wind biedt nog flink weerstand maar als we de weersvoorspelling mogen geloven dan wordt het een goeie dag voor een buitenactiviteit. Vandaag vindt op de club een zeskamp plaats, die op initiatief van Ruud Nieuwenhuis georganiseerd wordt.

Als ik arriveer zit een groep vrijwilligers, om de tafel in het clubgebouw, de spelen met bijbehorende spelregels door te spreken. Vriendelijk doch dringend word ik verzocht het pand te verlaten zodat ik maar niks meekrijg van die dingen die op stapel staan.

Om klokslag 10:00 uur wordt iedereen verzocht zich te verzamelen en Ruud geeft aan dat hij 5 teamcaptains zoekt. Degene die zich vrijwillig als teamcaptain hebben aangeboden mogen nu uit de overgebleven leden hun team samenstellen. Er komen 5 gemengde teams tot stand die ook qua leeftijd behoorlijk variëren. Iedereen is fanatiek en staat te trappelen om te kunnen beginnen.

Het met drie tonnen, vier balken en een touw bouwen van een vlot, om vervolgens op de schans een envelop te bemachtigen, vereiste nogal wat technisch inzicht. Het team van Mark moest hierbij het onderspit delven omdat hun vlot op de heenweg al uit elkaar viel.

Bij het touwtrekken kwam het aan op brute kracht. Het team van Sjoerd werd zwaar gedupeerd omdat Tim, toen de tegenstander bijna verslagen was, een rouw ei in zijn oog kreeg en de overwinning verkeken was. Blijkbaar had zijn vader nog een appeltje met hem te schillen.

Het eieren vangen op een surfplank, om ze daarna héél in een emmer water te deponeren, zorgde voor veel hilariteit. Het team van Marcel had een goede vangst maar na telling bleek dat er meer kapotte dan hele eieren in de emmer zaten. En die telden dus niet mee.

Voor het beantwoorden van een 10-tal vragen, waarbij ook externe bronnen mochten worden ingezet, kwam het met name aan op de kennis van de oudere leden. Er moest serieus nagedacht worden over de oprichtingsdatum van de club en wie daarbij betrokken waren.

Het team van Linda kreeg de meeste stemmen voor hun uitvoering van het WSV logo. Takjes, blaadjes, steentjes werden bij elkaar gezocht om het logo, dat uit een berg zand rees, te versieren. Heel creatief.

Maar het klapstuk was toch wel het skiën op een ronde schijf met een dienblad vol bekertjes water. Die kreeg de skiër op de stijger aangereikt en na het afleggen van het parkoers moest het daar weer worden ingeleverd. Voor het meten van de resterende waterhoeveelheid moest zelfs een maatbeker worden ingezet, zo dicht lag de uitslag bij elkaar. Uiteindelijk won het team van Sjoerd met de beste tijd.

Deze super gezellige en sportieve dag, waarbij het team van Linda als winnaar uit de bus kwam, werd afgesloten met een heerlijke barbecue en is zeker voor herhaling vatbaar.

Brigitte van Daalen

Alle foto’s zijn terug te bekijken op onze Facebookpagina

NWWB Open dag waterski en wakeboard 2016

Ook dit jaar deden wij weer mee met de landelijke open dag voor waterski en wakeboard.
Op deze dag kunnen mensen tegen gereduceerd tarief kennismaken met onze prachtige sport.
Het was nog even spannend of het weer goed zou blijven, aangezien de afgelopen dagen veel regen is gevallen met daarbij ook nog de nodige onweersbuien.

Maar wat hebben we het getroffen. De zon stond goed te branden en de wind was lekker koel.
Ed Hes, Ruud Nieuwenhuis, Dingeman Korf, Ton van Daalen en Mark Bloeme stonden om 10:00 uur klaar om de mensen over het water de laten glijden. Ton van der Giessen op zijn vertrouwde plek achter zijn laptop om alle inschrijvingen te verwerken en Maarten van Peer nam de bardienst voor zijn rekening.
DSC_6453 panorama
Er zijn afgelopen zondag 13 mensen geweest. Met lichte zenuwen trokken ze de wetsuits aan en gingen ze naar de boten toe, maar eenmaal terug hadden ze allemaal een brede lach op hun gezicht.

Het was super leuk om nieuwe mensen te leren skiën. Volgend jaar zullen we weer mee doen met de NWWB Open Dag en laten we hopen op weer zulk goed weer en gezellige mensen.

Bekijk de foto’s op onze Facebook pagina

Werkweekend 2&3 april 2016

Om het aankomende seizoen weer goed te kunnen trainen en te genieten van het weer en elkaar, moet er worden geklust.

Zodoende was het afgelopen weekend ons jaarlijks werkweekend. Gelukkig waren de weergoden goed gezind en was het heerlijk weer om buiten aan de gang te gaan.

De werklijsten puilden uit met werkzaamheden. Van muren sausen en ramen lappen tot straatwerk aanhelen en trampoline opbouwen. Er is voor iedereen wel iets te doen.

De opkomst van beide werkdagen waren zeer goed, hierdoor zijn bijna alle werkzaamheden die Ruud Nieuwenhuis op de lijsten had gezet voWerkweekend 2&3 april 2016ldaan.

De 2.0 (kabelbaan) heeft weer een onderhoudsbeurt gehad en is weer klaar voor. Het project aanlegsteigers is bijna klaar, nog niet alle delen zijn klaar voor gebruik. Hier wordt nog hard aan gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.

Er zijn ook al voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van de zonnepanelen. Deze worden de 16e geplaatst door Frank van Peer en Theobert Smit samen met de leverancier van de panelen.

Het clubhuis zelf heeft weer een grote schoonmaakbeurt gekregen. Alles is weer afgesopt en gedweild en gezeemd.

De muren hebben een nieuwe frisse kleur gekregen. Ja, de verfpot zegt Jade Groen, maar wij vinden het zelf meer blauw/grijs. Al met al ziet het er fantastisch uit!

 

 

Maarten en Gerda hadden natuurlijk weer voor een heerlijke lunch gezorgd, want met een goed gevulde maag werk je toch net even wat prettiger.

Al met al een zeer geslaagd weekend en hopelijk komen er veel van deze mooie weekenden.

Bekijk de foto’s op onze Facebook pagina.

Schuttersfeest 2016

Schuttersfeest 2016

 

Het was weer zo ver ons jaarlijks ‘leden only’ evenement het Schuttersfeest.

 

Dit jaar viel dit tegelijk met 1e paasdag. Helaas waren er daardoor een aantal leden verhinderd om de strijd aan te gaan. Desondanks was het een gezellige middag waar veel werd gelachen, gedronken en gegeten. De plannen voor aankomend jaar en het aankomend werkweekend werden besproken. Op naar een mooie zomer!

Schuttersfeest 2016 winnaars (640x480)

Maarten van Peer had weer zijn best gedaan met lekkere hapjes. Vooral de mosterd viel goed in de smaak. 😀

 

Na 10 rondes schieten was de strijd gestreden. Juust heeft zijn best gedaan om zijn titel te behouden, maar miste net een paar punten om de beker weer mee naar huis te mogen nemen.

Op de 1e plek is geëindigd Jack van Dijk, 2e plek Juust van Raak en de 3e plek werd opgeëist door Marcel Aartsen.

 

Het was weer een onwijs gezellige middag en bovendien heeft Jack van Dijk toegezegd het Schuttersfeest volgend jaar weer te zullen organiseren.

Er zijn uiteraard weer foto’s gemaakt. Die zijn hier te bekijken.

Nieuwjaarsreceptie en winterskiën 2016

Vandaag was het weer zo ver, de nieuwjaarsreceptie en het skiën. Het clubhuis stond weer gezellig vol met heel veel leden.
Ruud Metz heeft van de winter de zitski’s onderhanden genomen en had ze meegenomen. Wauw, wat glimmen ze mooi! Dit jaar zitten de deelnemers op hele mooie ski’s. Ruud en kinderen, onwijs bedankt voor jullie inzet.

Gerda en Maarten hadden hun best gedaan in de keuken. Wat was er weer veel lekkers. Soep, appelflappen, feeststol, salades en een verjaardagstaart.
Dingeman en Julian hadden ook voor lekkers gezorgd.
Nieuwjaarsreceptie 2016 Dingeman cupcake

Theobert heeft zijn boot meegenomen en er is gretig gebruik van gemaakt. Ed, Ton, Kimberley, Tim, Bas, Jens en Gunther hebben het water getrotseerd achter de boot. De 2.0 werd ook goed gebruikt door Stas en Remco.
Ondanks de weersvoorspelling bleef het gelukkig droog en zagen we zo nu en dan de zon. Het kon niet beter.

De voorzitter gaf ook dit jaar weer een toespraak. Aan het einde van 2016 stopt hij er mee en wij zijn nog dringend opzoek naar een opvolger. Voor de rest staan er weer een aantal leuke dingen op de agenda, zoals de Orange Open en het jeugdkamp en de handidag.

Zoals ik al in het begin schreef er was ook een verjaardagstaart (gemaakt door Gerda). Onze oud (letterlijk en figuurlijk) penningmeester Ton is 60 geworden. Dit moet natuurlijk gevierd worden. Nadat alle kaarsjes waren uitgeblazen konden we genieten van de ijstaart. Heerlijk!
Nieuwjaarsreceptie 2016 Ton van der Giessen taart

Na iedereen weer gezien en gesproken te hebben zijn we rond 18:00 uur weer naar huis gegaan.
Op naar een mooi watersportseizoen met veel gezelligheid en hopelijk nog meer medailles voor onze wedstrijd skiërs.

Alle foto’s staan op onze Facebook pagina. Klik hier om na te genieten van deze gezellige middag.

Selectiemiddag EK Wakeboard Boot, 4 juli 2015

Geen lid van de Nederlandse Selectie, maar altijd al eens mee willen doen aan een groot toernooi als het Europees Kampioenschap Wakeboard Boot? Dan is dit je kans! Op zaterdag 4 juli krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan een selectiemiddag bij WSV Maurik (zie voor route wsvmaurik.nl). Hier zullen een aantal wild cards weggegeven worden voor deelname aan het EK dat van 3 tot en met 8 augustus 2015 plaatsvindt in Maurik, Nederland.

Voor alle duidelijkheid zetten we hieronder de regels even op een rijtje.

 • Selectie door Peter van Gestel, Duncan Zuur en leden van Nederlandse Selectie (er zal per categorie een keuze gemaakt worden, rekening houdend met het niveau van die categorie binnen Europa).
 • Riders die een wildcard krijgen, moeten zelf hun inschrijfgeld voor het EK betalen.
 • Riders die een wildcard krijgen, worden tijdens het EK begeleid, maar maken officieel geen deel uit van de Nederlandse selectie.
 • We selecteren alle categorieën, behalve de masters (deze zijn vrij om deel te nemen aan het EK).
 • Deze selectie is eenmalig in 2015, naar aanleiding van de organisatie van het EK in eigen land.
 • Er bestaat de mogelijkheid dat we geen wildcards uitgeven als we het niveau in een bepaalde categorie niet hoog genoeg vinden.

Tijdens de selectie krijgen de riders de mogelijkheid hun wedstrijdrun te laten zien. Als alle riders geweest zijn, zal de keuze van de wildcards bekendgemaakt worden. Deelname aan de selectiemiddag bedraagt € 20,- per rider en is bedoeld om de brandstofkosten te vergoeden. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: peterwbboat@gmail.com onder vermelding van naam, geslacht, geboortedatum en 06-nummer.

Datum:          zaterdag 4 juli

Locatie:         wsv maurik (wsvmaurik.nl)

Aanwezig:     12.00 uur

Deelname:    € 20,- ter plaatse te voldoen

Voor meer informatie over het EK, ga naar www.wsvmaurik.nl of bezoek de Facebook-pagina: ECWake2015

IMG_2945web

Clubhuis WSV Maurik omgebouwd tot hostel?

Nee hoor, na hard werken was het tijd om even uit te rusten en dat leverde een leuke foto op.

stapelen 2 kl

Na diverse woensdagavonden klussen is de status als volgt:
– het opberghok is klaar (timmerwerk, stucwerk en andere afwerkingen)
– in het hok zijn stellingen geplaatst en voorzien van legplanken
– in de keuken is het pannenrek voorzien van planken
– alle kozijnen (toiletten, clubhuis, opberghok en keuken) zijn geschuurd en stofvrij gemaakt
– de lelijke de nok van het clubhuis (1e verdieping) is betimmerd

Vanaf volgende week gaan we alles schilderen.

Ruud Nieuwenhuis
(technisch coördinator)

‘Niets doen’ geen optie bij WSV Maurik

sjoerd van raak kl rob van tricht kl frank van peer kl

Afgelopen woensdagavond is er weer hard gewerkt in het Clubhuis.
Frank van Peer stortte zich als stukadoor op de wanden van het nieuwe opberghok.
Sjoerd van Raak, Rob van Tricht en Ruud Nieuwenhuis snoven de nodige stof op tijdens het schuren van het binnen houtwerk.
Komende woensdag nog een rondje verder schuren en dan kunnen we de kozijnen, deuren en wanden binnen gaan schilderen.
Gerda Nieuwenhuis had aan de inwendige mens van de mannen gedacht en had een heerlijke pan zuurkool stamppot met worst en uitgebakken spek klaargemaakt.
Wat is het toch heerlijk om voor de vereniging te mogen werken.

Ruud Nieuwenhuis

Open Dag voor minder-validen groot succes!

“Een super gave ervaring rijker”, schrijft Carla Schaad ons in een mail na haar deelname aan de Open Dag voor gehandicapten van zondag 3 augustus jl.

Ze vertelt: “Als blinde, 57-jarige vrouw mocht ik kennismaken met de waterskisport. Vroeger, toen ik nog TV kon kijken, leek het zo makkelijk, maar niets is minder waar. Vol goede moed arriveerden Ruud, Lizzy (blindengeleidehond) en ik bij Waterski Vereniging Maurik. We stelden ons voor aan de aanwezigen. Ik werd in een wetsuit geholpen. Nu werd het spannend! Voorzichtig werd ik naar de stijger begeleid. Van stoere mannen kreeg ik goede uitleg, waarop ik zei: “Prima, ik vertrouw blindelings op jullie.” Maar tjonge jonge, wat heb je een kracht in je handen en armen nodig om alleen al de stang te kunnen vasthouden. Zeker vier keer belandde ik, na een klein beetje gas van de boot, al in het water!
We gingen iets anders proberen. Met vereende krachten werd de volgende poging ingezet! Met gestrekte armen en op mijn hurken moest ik de stang (naast de boot) vasthouden. Vanuit de boot werd mijn achterwerk naar voren geduwd, terwijl een andere kanjer mij rechts ondersteunde. Yes, ik bleef zowaar staan en hangen aan de stang! Degene die mijn onderrug ondersteunde, wilde zijn hand daar weghalen. “Nee, doe dat maar niet”, zei ik lachend. Daar wilde ik nog aan toevoegen: “Ik zal jullie eens een poepie laten ruiken”, maar daar had ik de kracht niet meer voor. Langer hield ik het echt niet vol. Mijn kracht en grip op de stang was toch te zwaar voor mij, maar dankzij de krachtsinspanning van de beide heren, lukte het me toch! Achterop de speedboot zittend werd ik teruggebracht naar de stijger.
“Ga je het vanmiddag nog eens proberen?”, werd er gevraagd. Buiten adem en uitgeput antwoordde ik volmondig: “Ja”!
Al hijgend werd ik door een dame naar Ruud begeleid. Wat hebben die mannen een geweldige kracht en geduld om ons daarbij te helpen. Chapeau!
Na de middagpauze kreeg ik een tweede kans. Nu wilde ik in het stoeltje van een wakeboard zitten. Om de krachtsdruk een beetje op te kunnen vangen, stelde ik voor of er iemand was die achter mij staand mee kon waterskiën. Dat gebeurde! “Joehoe”, klonk mijn kreet over het water! Het lukte gelijk goed. Jeetje wat een kracht moet die Gunther in zijn lijf hebben. Zonder zijn hulp, had ik het echt niet gered. Dit is werkelijk een aanrader voor iedere gehandicapte die een dergelijk avontuur eens wil beleven.
Er kwam nog een toetje! Er werd nog even een tochtje met de banaan gemaakt. Natuurlijk wilde ik dat ook meemaken. Nu begreep ik eindelijk hoe deze banaan op het water eruit zag. Ondanks dat we verschillende keren in het ‘ruime sop’ terecht kwamen, genoot ik met volle teugen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Dank jullie wel dames en heren kanjers voor deze geweldige ervaring!
Tot volgend jaar!”
Carla Schaad webafb

Onderhoudswerk aan de slalombaan vordert gestaag

Na 4 dagen en één avond werken is het gelukt om de slalombaan weer in orde te krijgen.

Wat is er gedaan?

 • Zware mosselpartijen zijn van de kabels en de buizen gehaald
 • De losgeschoten kabel van de triangelbevestiging aan de campingzijde is hersteld
 • Alle baankabels zijn er uit gehaald en 120 meter verlengd, waardoor de RVS afstandsbuizen naar buiten zijn geplaatst.
 • De aluminium afstandsbuizen van de pre-gate zijn vervallen.
 • De bestaande verankering (600kg betondrum) is vernieuwd en de oude is verwijderd.

Wat zijn de verbeteringen?

 • Alle boeien (inclusief gate en pre-gate) liggen aan de baankabel waardoor het voor iedereen eenvoudig is om een stukgevaren boei te vervangen.
 • We zijn van 4 naar 2 afstandsbuizen gegaan die bovendien nu met 4 witte markeringsbolsters drijvend worden gehouden (extra drijfvermogen voor gewicht mossel aangroei)
 • De baan is +/- 5 meter richting de Rijn geplaatst waardoor er 5 meter meer ruimte is gecreëerd aan de campingzijde.

Wat moeten we nog doen?

 • De springbaan moet als laatste kabel in de baan nog ingebracht worden.
 • De schans moet op de nieuwe positie t.o.v. de baan gelegd worden (+/- 5 meter richting Rijn).
 • De kabels van de gridbaan (landplaats van de schansspringers) moet na reiniging op positie worden gelegd.
 • De waterpomp van de schans moet vervangen worden.
 • Alles homologeren.

Kortom, een mijlpaal is bereikt, maar we hebben nog een paar dagen werk te gaan.

Ruud Nieuwenhuis

Aangepast waterskiën – groep Blixembosch

Op 7 juni hebben wij met een groep van 10 personen gewaterskied in Maurik. Alle deelnemers zijn cliënten van Libra Revalidatie en Audiologie, locatie Blixembosch. Dit is een revalidatiecentrum in Eindhoven. De deelnemers hebben allemaal hele verschillende beperkingen zoals bijvoorbeeld een dwarslaesie, spasme of een hernia. Elk persoon had dan ook een andere aanpak nodig op hun eigen niveau!

Ik kan terug kijken op een fantastische dag en een fantastisch afstudeerproject! Het was heel mooi om te zien dat ieder persoon op zijn eigen niveau kon waterskiën. Er is dan ook niemand geweest die hier niet toe instaat was! Wat ik ontzettend goed vond van de vereniging was dat zij heel goed met de deelnemers in gesprek gingen over hun beperking en samen beslisten wat de beste manier was om te beginnen met waterskiën. Dit gaf de deelnemers een heel veilig gevoel!

De deelnemers waren heel enthousiast. Het was fantastisch om te horen dat al deze mensen heel erg genoten hebben en hun grenzen hebben verlegd. Hiermee heb ik absoluut mijn doel bereikt! Namelijk laten ervaren dat je ook met een beperking een sport als waterskiën kan beoefenen.

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de waterskivereniging te bedanken voor hun fantastische werk! Je ziet dat jullie hier ervaring mee hebben, de deelnemers vonden dit heel fijn en voelde zichzelf ook erg veilig, dit is natuurlijk van heel groot belang! Complimenten!

Pim Hedel

Hieronder nog een paar foto’s en link naar een filmpje van de dag: vimeo.com/99145380

 

IMG_0144 IMG_8518 IMG_8592

Woensdagmiddagactiviteit

Beste allemaal,

Na al het mooie weer van de afgelopen tijd, zijn de weergoden ons helaas de afgelopen dagen minder goed gezind. Het belooft woensdag, net als vandaag, een dag te worden met de nodige buien en geen zon.
Geen goede basis voor onze woensdagmiddagwateractiviteit. We kunnen dan ook helaas niet anders dan deze middag annuleren.
We vinden het erg jammer dat we op dit moment geen beter nieuws voor de kinderen hebben.

Met vriendelijke groet,
Ed Hes
Voorzitter WSV Maurik

 

Deelnemers woensdagmiddagactiviteit WSV Maurik 9 juli 2014

Overzicht alle deelnemers woensdagmiddagactiviteit WSV Maurik 2014